Opvangmogelijkheden bij Kinderdagverblijf de Wonderboot in Hengelo
 • Kinderdagverblijf
  De Wonderboot B.V.

  Oldenzaalsestraat 603
  7558 PX Hengelo
  Telefoon:074-8526539
 • Graag nodigen wij u uit voor een kennismaking met ons kinderdagverblijf en onze leidsters.

  Wij leiden u rond en informeren over de gang van zaken.

Opvangmogelijkheden

Om een goede vertrouwensband te krijgen met uw kind adviseren wij dat uw kind 1 vaste dag per week bij ons aanwezig is. Verder kunt u daarnaast kiezen voor meerdere hele dagen . Halve dagen zijn alleen mogelijk in overleg. Flexibele opvang: Flexibele opvangmogelijkheden kan ook in overleg. Neem gerust contact met ons!

Openingstijden De Wonderboot

Kinderdagverblijf De Wonderboot is geopend van maandag tot en met zaterdag 07.00 tot 18.00 uur.

 • Een ochtend dagdeel is van 7.00-13.00
 • Een middag dagdeel is van 13.00-18.00
 • Op zaterdag hanteren wij afname in blokken van 3 uur. Vraag hierover naar de mogelijkheden.
 • Vervroegde openingstijden zijn eventueel mogelijk in overleg

Feestdagen

Wij zijn 52 weken per jaar geopend met uitzondering van de nationale feestdagen, oudejaarsdag en de dag ná Hemelvaart.

Extra dagdelen afnemen
Het dagverblijf biedt de mogelijkheid voor reeds geplaatste kinderen om incidenteel een extra dagdeel te kunnen afnemen. Dit kan echter alleen als de bezetting dit toelaat.

Er bestaat bij ons de mogelijkheid om per dagdeel vervroegde opvang aan te kopen.
Informeer hierover bij ons naar de mogelijkheden.

Ruilen van dag/dagdeel
Ruilen van een dag of dagdeel kan mits de bezetting dit toelaat en de ruiling binnen dezelfde week plaatsvindt. Feest of vakantiedagen kunnen niet geruild worden.

Bij afwezigheid door ziekte, vakantie etc. word er gefactureerd. Ingekochte uren zijn niet overdraagbaar.

Verzekering en verantwoordelijkheid
Kinderdagverblijf De Wonderboot heeft een ongevallenrisicoverzekering voor de kinderen, leidsters en vrijwilligers gedurende het verblijf in het kinderdagverblijf.

Wachtlijstbeleid kinderopvang
Als gewenste dagdelen op een groep bezet zijn, komt een kind op een wachtlijst te staan. Bij plaatsing wordt rekening gehouden met de volgende criteria:

 1. De inschrijfdatum
 2. De plaatsing- en doorstroommogelijkheid
 3. Voorrang voor tweede en volgende kinderen uit een gezin
 4. Voorrang voor reeds geplaatste kinderen die uitbreiding willen

Na aanmelding via het formulier krijgt u van mij een offerte thuisgestuurd. Als u hiermee akkoord gaat wordt dit een contract. Na ondertekening van het contract is de inschrijving compleet.

Mocht u onverhoopt toch van gedachten veranderen en toch geen gebruik meer willen maken van De Wonderboot moet u er rekening mee houden dat u, na ondertekening van het contract, 1 maand opzegtermijn heeft.

Opzeggen kinderopvang
Deze dient schriftelijk plaats te vinden (de opzegtermijn bedraagt 1 maand).

Dagschema / dagindeling

Tussen 07.00 tot 09.00 uur kunt u uw kind(eren), brengen.
De groepsleiding zal uw kind(eren) van u overnemen. Graag horen wij van u hoe het met uw kind gaat. Om zo effectief mogelijk met ons dagprogramma bezig te zijn vragen wij de ouders de kinderen te brengen en te halen binnen de afgesproken breng- en haaltijden.

Baby’s

Voor de baby’s hebben wij geen vaste dagindeling. Elk kind eet en slaapt naar zijn/haar behoefte. Wij knuffelen, wandelen en doen spelletjes met uw kind. Het bevorderen van de motoriek, muzikale en cognitieve ontwikkeling behoort tot de dagelijkse routine van onze leidsters. Daarnaast hebben alle baby leidsters naast de reguliere opleiding een speciale babyopleiding gehaald. Wanneer uw baby hier zelf aan toe is zal hij of zij langzaam overgaan in het ritme van ons kinderdagverblijf.

Dreumes en peuters

Van 09.00 tot 09.30 uur mogen uw kinderen vrij spelen. Uw kind mag zelf kiezen waar hij/zij wil gaan spelen. Dat kan in de grote speelhal zijn of gewoon nog even lekker op de groep.

Om 09.30 uur gaan we, in onze eigen groep, aan tafel. We zingen liedjes en/of we lezen een boekje voor. Daarna krijgen de kinderen wat drinken en een koekje

Na het tafelmoment worden de kinderen verschoond en/of gaan naar het toilet. Sommige kleine kinderen gaan even slapen en de andere kinderen gaan een VVE activiteit doen of even buiten spelen.

Om 11.15 uur gaan we weer naar onze eigen stamgroep. Handen worden gewassen na het buitenspelen. Kinderen die zindelijk zijn of met zindelijkheidstraining bezig zijn, gaan naar het toilet. We gaan aan tafel om even tot rust te komen. Er word een spelletje gedaan of er worden liedjes gezongen.

Rond 11:30 uur gaan we aan tafel en eten de kinderen een warme maaltijd. Hierbij houden we rekening met allergieën en geloofsovertuigingen. Er wordt geen varkensvlees gegeten binnen het dagverblijf.
De maaltijden bestaan uit aardappelen, groente en kip, vis of rundvlees. Of Macaroni, spaghetti en soms met speciale gelegenheden een keer poffertjes of pannenkoeken.
De maaltijden worden door onze eigen kok bereid en verwarmt au-bain marie.
De kinderen krijgen een vlaflip na het eten.

Rond 12.00 uur zijn we klaar met eten en gaan de kinderen die slapen naar bed. De andere kinderen gaan even rustig spelen. Dit kan in de groep zijn of in de speelhal. Vanaf 12.45 tot 13.15 uur kunnen de ouders hun kinderen ophalen en brengen.

Rond 14:30 uur komen de kinderen die geslapen hebben weer uit bed. We gaan aan tafel om fruit te eten en te drinken. Daarna mogen de kinderen vrij spelen of ze gaan een activiteit doen.

Vanaf 16.30 uur kunnen de ouders weer komen om hun kinderen op te halen.
De groepsleidsters bespreken met u hoe de dag is verlopen.

Rondleiding aanvragen

Vraag gratis een rondleiding aan om eens een kijkje te nemen bij de Wonderboot in Hengelo!

  Dit formulier wordt discreet behandeld.