Dagschema - Kinderopvang Hengelo | Kinderdagverblijf de Wonderboot
 • Kinderdagverblijf
  De Wonderboot

  Oldenzaalsestraat 603
  7558 PX Hengelo
  Telefoon: 074-8526539
 • Graag nodigen wij u uit voor een kennismaking met ons kinderdagverblijf en onze leidsters.

  Wij leiden u rond en informeren over de gang van zaken.

Dagschema

Tussen 07.00 tot 09.00 uur kunt u uw kind(eren), brengen.
De groepsleiding zal uw kind(eren) van u overnemen. Graag horen wij van u hoe het met uw kind gaat. Om zo effectief mogelijk met ons dagprogramma bezig te zijn vragen wij de ouders de kinderen te brengen en te halen binnen de afgesproken breng- en haaltijden.

Baby’s

Voor de baby’s hebben wij geen vaste dagindeling. Elk kind eet en slaapt naar zijn/haar behoefte. Wij knuffelen, wandelen en doen spelletjes met uw kind. Het bevorderen van de motoriek, muzikale en cognitieve ontwikkeling behoort tot de dagelijkse routine van onze leidsters. Daarnaast hebben alle baby leidsters naast de reguliere opleiding een speciale babyopleiding gehaald. Wanneer uw baby hier zelf aan toe is zal hij of zij langzaam overgaan in het ritme van ons kinderdagverblijf.

Dreumes en peuters

Van 09.00 tot 09.30 uur mogen uw kinderen vrij spelen. Uw kind mag zelf kiezen waar hij/zij wil gaan spelen. Dat kan in de grote speelhal zijn of gewoon nog even lekker op de groep.

Om 09.30 uur gaan we, in onze eigen groep, aan tafel. We zingen liedjes en/of we lezen een boekje voor. Daarna krijgen de kinderen wat drinken en een koekje

Na het tafelmoment worden de kinderen verschoond en/of gaan naar het toilet. Sommige kleine kinderen gaan even slapen en de andere kinderen gaan een VVE activiteit doen of even buiten spelen.

Om 11.15 uur gaan we weer naar onze eigen stamgroep. Handen worden gewassen na het buitenspelen. Kinderen die zindelijk zijn of met zindelijkheidstraining bezig zijn, gaan naar het toilet. We gaan aan tafel om even tot rust te komen. Er word een spelletje gedaan of er worden liedjes gezongen.

Rond 11:30 uur gaan we aan tafel en eten de kinderen een warme maaltijd. Hierbij houden we rekening met allergieën en geloofsovertuigingen. Er wordt geen varkensvlees gegeten binnen het dagverblijf.
De maaltijden bestaan uit aardappelen, groente en kip, vis of rundvlees. Of Macaroni, spaghetti en soms met speciale gelegenheden een keer poffertjes of pannenkoeken.
De maaltijden worden door onze eigen kok bereid en verwarmt au-bain marie.
De kinderen krijgen een vlaflip na het eten.

Rond 12.00 uur zijn we klaar met eten en gaan de kinderen die slapen naar bed. De andere kinderen gaan even rustig spelen. Dit kan in de groep zijn of in de speelhal. Vanaf 12.45 tot 13.15 uur kunnen de ouders hun kinderen ophalen en brengen.

Rond 14:30 uur komen de kinderen die geslapen hebben weer uit bed. We gaan aan tafel om fruit te eten en te drinken. Daarna mogen de kinderen vrij spelen of ze gaan een activiteit doen.

Vanaf 16.30 uur kunnen de ouders weer komen om hun kinderen op te halen.
De groepsleidsters bespreken met u hoe de dag is verlopen.