Dagschema - Kinderdagverblijf de Wonderboot
 • Kinderdagverblijf
  De Wonderboot

  Oldenzaalsestraat 603
  7558 PX Hengelo
  Telefoon: 074-8526539
 • Graag nodigen wij u uit voor een kennismaking met ons kinderdagverblijf en onze leidsters.

  Wij leiden u rond en informeren over de gang van zaken.

Dagschema

Tussen 07.00 tot 09.00 uur kunt u uw kind(eren), brengen.
De groepsleiding zal uw kind(eren) van u overnemen. Graag horen wij van u hoe het met uw kind gaat. Om zo effectief mogelijk met ons dagprogramma bezig te zijn vragen wij de ouders de kinderen te brengen en te halen binnen de afgesproken breng- en haaltijden.

baby’s

Voor de baby’s hebben wij geen vaste dagindeling. Elk kind eet en slaapt naar zijn/haar behoefte. Wij knuffelen, wandelen en doen spelletjes met uw kind. Het bevorderen van de motoriek, muzikale en cognitieve ontwikkeling behoort tot de dagelijkse routine van onze leidsters. Daarnaast hebben alle baby leidsters naast de reguliere opleiding een speciale babyopleiding gehaald. Wanneer uw baby hier zelf aan toe is zal hij of zij langzaam overgaan in het ritme van ons kinderdagverblijf.

dreumes en peuters

Van 09.00 tot 09.30 uur mogen uw kinderen vrij spelen. Uw kind mag zelf kiezen waar hij/zij wil gaan spelen. Dat kan in de grote speelhal zijn of gewoon nog even lekker op de groep.

Rond 09.30 uur gaan alle kinderen naar hun eigen stamgroep toe om daar samen aan tafel liedjes te zingen of naar een verhaaltje te luisteren. Hierna word er fruit gegeten en wat gedronken

Na het fruit eten worden de kinderen verschoond of gaan ze naar het toilet. Sommige kinderen gaan slapen. Met de overige kinderen worden uiteenlopende activiteiten gedaan.

Om 11.15 uur gaan we weer naar onze eigen stamgroep. Handen worden gewassen na het buitenspelen. Kinderen die zindelijk zijn of met zindelijkheidstraining bezig zijn, gaan naar het toilet. We gaan aan tafel om even tot rust te komen. Er word een spelletje gedaan of er worden liedjes gezongen.

Rond 11.30 uur gaan we brood eten. Ons kinderdagverblijf houd zich bezig met gezonde voeding waarin we zoveel mogelijk aan de schijf van vijf houden. Producten die teveel zout en suikers bevatten worden niet aangeboden. Naast het eten drinken de kinderen een beker melk.

Rond 12.00 uur zijn we klaar met eten en gaan de kinderen die slapen naar bed. De andere kinderen gaan even rustig spelen. Dit kan in de groep zijn of in de speelhal. Vanaf 12.45 tot 13.15 uur kunnen de ouders hun kinderen ophalen en brengen.

Rond 14.30 uur komen de kindjes die geslapen hebben weer uit bed en gaan we weer aan tafel om wat te drinken en om iets te eten. Daarna zijn de kinderen weer vrij om te spelen.

Vanaf 16.30 uur kunnen de ouders weer komen om hun kinderen op te halen.
De groepsleidsters bespreken met u hoe de dag is verlopen.